Förhoppningar om att USA ska öppna upp!

Efter vad som känns som en evighet av nära isolering börjar saknaden av bl.a. resor bli alldeles för svår!

Med 2st Amex SAS “2 för 1” vouchers som närmar sig utgång, kändes det, lite överdrivet, som nu eller aldrig 🙂 Alltså tog vi till slut modet till oss och började leta resor.

Till slut hittade vi en Malagaresa och sen en Miami, direktflyg i April -22. Tyvärr fanns Bara Go på ditresan men på hemresan Plus-biljetter. Skillnaden på priset är bara 10000 Eurobonuspoäng / pers. och med “2 för 1 vouchern” 10000 för oss båda.

Vi som alltid är ute i mycket god tid vill så klart boka hyrbil och hotell också, så fort som möjligt.

Hyrbilar i dessa pandemitider är verkligen en historia för sig själv! Med våra favoriter Sixt, Avis och Hertz som förstaval så började jämförandet. Både Sixt och speciellt Hertz hade helt horribla priser men hos Avis hittade precis det vi brukar hyra, en mellanklass SUV (typ Ford Escape) till nästan normalt pris ($ 972 för 24 dagar, betalning på plats). Samtidigt kostade små och ekonomibilar 2-3 ggr. så mycket. Riktigt nöjda iallafall och sen får vi se om det dyker upp något bättre innan avresan 🙂 Vi gjorde så klart även sökningar på ett par bilbokningssidor men där var bilarna mycket dyrare än Avis.

Kanske inte drömmen att få en Hundai, men den rullade på billigt och bra…..

På förra Floridaresan var planen att börja i Dayton Beach. Denna plan tyckte ju inte vädergudarna om så en orkan styrde sin kos just mot det området vilket fick oss att ända allt på morgonen after en övernattning på väg norrut från MIA. Därför blir planen denna gång att göra ett nytt försök. Vi vill ju alltid ha iallafall några matlagningsmöjligheter, kylskåp, micro och någon kokplatta är minimum…. Nu sållade vi till slut fram “Harbour Beach Oceanfront Resort” som verkar hyfsat bra på bra läge och som har ganska bra kök, wifi, gratis parkering och pool som är några av de viktigare kraven. Priset är acceptabelt, drygt 1.000:-/natt innan man räknar av Rewards mm.

Orlando har vi sett alldeles för lite av egentligen, nöjesparker och shopping har det ju blivit där tidigare. Så nu tänker vi bo i Kissimmee några nätter och se lite annat i området. Här hittade vi till slut en resort som ser ganska trevlig ut och som ligger hyfsat när centrum (om man kan säga att Kissimmee har ett sådant 🙂 som heter “Polynesian Isles by Diamond Resorts”. Nästan 1.200:- natten känns lite mycket för att övernatta i Orlandoområdet men som sagt ser det trevligt ut och att hitta billigare som uppfyller våra önskemål just nu verkar inte helt lätt.

En Floridaresa är inte en riktig resa utan Miami Beach för oss (ja, ja smaken är som baken jag vet) och vart vi än kommer så är det dit vi längtar mest (förutom ett annat personligt paradis, Puerto de la Cruz på Teneriffa, men det är en helt annan historia, dit blir det förhoppningsvis en tur över Jul & Nyår, bokad med Iberia och TAP).

Här har vi ju ett favorithotell (Tradewinds), som varit prisvärt och som i stort sett uppfyller vad vi vill ha, förutom att man höjt priset för parkering orimligt mycket 🙁 Här började vi så klart titta på priser, men visst, hyfsat normala fram t.o.m. Februari sen plötsligt priser runt 9.000:- natten! Ingen schock i.o.f.s. då vi sett mycket märkliga prissättningar förr med priser uppåt 100.000:- för någon vecka och sen plötsligt sänkt till normalläge (bland de billigare i området).

Tradewinds, Miami Beach.

Här avvaktar vi alltså ett tag och ser vad som händer innan vi bokar, hittar vi något annat med godkänt pris så bokar vi som backup med fri avbokning (vilket vi alltid gör, man vet ju aldrig….)

Idag kollade vi flygbokningen på SAS och gjorde en sökning för att se så flygen fortfarande är bokningsbara (SAS har strulat en del på senare tid och bokar om och av flyg utan att meddela kunderna så har ni SAS-bokningar så lkolla med jämna mellanrum så allt är som det ska (ett trick de har är att ändra flygplansmodell på flyg de kanske kommer ställa in, händer detså var beredd på vad som kan hända)).

Då ser vi att det nu finns 2 biljetter i Plus på utresan. För 10000 poäng så är det ett lätt val att uppgradera. På telefonen direkt (07:25). Kommer fram efter ca. 25 min. med SAS hemska (ja ja, smaken är som….) till en otroligt otrevlig och allt annat än serviceinriktad “agent” som helt enkelt vägrar ta åt sig av mina försök att förklara och ställa en enkel fråga.

Åter till de två Amex vouchrarna 🙂 En voucher var giltig förra året men förlängdes p.g.a. pandemin till Februari ut. Denna använde vi då till att boka en Malagaresa i Juni i hopp om att Covid-19 skulle avta och resandet tillta. Sen började det dra ihop sig och vi fick våra första doser vaccin, Covid-passen plannerades TILL 1 Juli och efter andra dosen skulle vi vara färdigvaccinerade i början av Juli och då ha giltiga C-intyg. För att slippa alla problem med covid-tester både på ut och hemresan så sköt vi på resan. SAS var då väldigt hjälpsamma och erbjöd en gratis avbokning och förlängning av giltigheten av vouchern (som skulle gått ut i Februari) så vi kunde boka valfri resa innom en månad. Vi letade upp en ny resa och kunde då använda den voucher som visades på bokningssidan (man kan tyvärr inte se mer än en av sina vouchrar åt gången på SAS sida).

När vi sen gick in och letade resor igen så ser vi att vi har en voucher kvar men inte som gäller 2021 ut, utan bara till Juni. Nåja de måste ha ändrat datum på fel voucher 🙁 , bara konstigt att vi kunde boka med vouchern med utgångsdatum i Februari! Så vi bokar en Miamiresa så är iallafall vouchern använd 🙂 Inga problem, tills då idag.

Den allt annat än trevlige agenten upprepade gång på gång att vi bokat med en voucher som gick ut i Juni och en i Februari. Kvittade hur jag försökte så gick det inte in och han avbröt hela tiden. Till slut nämnde han att man kunde höra med bonusavdelningen om de kuunde göra något men han trodde inte det. Visst sa jag “går det inte så låter vi ju bara bli att uppgradera. Sen började han om med att dra igen att vi hade bokat med den och den vouchern….. Till slut försökte jag återigen förklara hur det låg till och att vi bara vill ha reda på om det går att uppgradera till Plus, plötsligt blir det bara tyst i luren, han har lagt på mitt i samtalet!

Kan ju inte påstå att jag inte var fly förbannad efter detta samtal 🙁 Åter 20 min. i kö. Nu svarar en tjej som är precis så trevlig och saklig som man förväntar sig. Hon lyssnar och frågar ett par frågor, försvinner några minuter för att prata med bonusavdelningen, återkommer och frågar om det är okej att det kostar 10000 bonuspoäng att uppgradera biljetterna 🙂 Vill inte skriva ut namn men G räddade förmodligen kvar ett par kunder åt SAS idag och vi har våra Plusbiljetter.

Nu håller vi bara tummarna för att USA ska vaccinera i full fart och kunna öppna upp för turister igen!

Relaterade länkar:

Information om COVID-19, Corona, många viktiga länkar på hemsidan http://www.floridasidan.se/index.php

Om hur vi brukar boka resa. http://www.floridasidan.se/BokaResa.php

Info om kreditkort, t.ex. AMEX med 2 för 1 vouchrarna. http://www.floridasidan.se/kreditkort.php

Flygbokning: https://www.floridasidan.se/flyg.php

Hyrbilsbokning: https://www.floridasidan.se/hyrbil.php

Hotellbokning: https://www.floridasidan.se/FlBo.php och https://www.floridasidan.se/hotell.php

En anledning att längta!