Mer om de konstiga prissättningarna i pandemitider.

Lite uppföljning angående hyrbilspriserna hos Avis där vi bokade en Mellan SUV (Ford Escape) 9-27 April 2022 för $972 (knappt 8.360:- med dagens växlingskurs (betalning på plats) vilket är helt normalt pris ungefär som vi brukar betala för drygt tre veckor. Bokningen gjordes den 8/6 och var då det billigaste jag hittade, småbilar var 2-3 ggr. dyrare. Turligt nog är just detta den bilstorlek vi brukar hyra, lagom för två på road trip med bagage mm.

Idag tittade jag igen på Avis och ser att priserna är minst lika obegripliga. Observera att jag har rabattkod inlagd på Avis, se hemsidan för mer info (länkar längre ner). Idag kostar samma SUV 34.773,87, prisskillnaden mot betalning i förskott är samtidigt enorm 26.082,09! Idag är istället priset mer normalt på ett par andra bilar. T.ex. kostar nu en SUV typ Ford Edge 10.820,74 och en minibuss för 7 per. 10915,67. Samtidigt är det fortsatt horribla priser på t.ex. liten bil (typ Ford Fiesta) som de vill ha 29.176,41 för!

Alltså ska du boka bil (mönstret är dessutom liknande på många håll i världen) så se upp, och jämför. Prissättningen har nog aldrig varit konstigare med större skillnader än nu! Se alltid till att du kan avboka utan kostnad och håll koll på priserna fram till resan, känns viktigare än någonsin och samma sak kan man säga om hotell.

Tittade också på Holiday Autos som många påstår är billigare än att hyra direkt av uthyrarna, fortsättning efter följande Avis-bild.

Holiday Autos: Billiga skulle jag inte säga! Vi har ju alltid hittat billigast bilar hos Avis och Sixt, någon gång Budget och detta bekräftas igen.

Jämför bara bilar hämtade hos Avis först och de är faktiskt billigare på en Mustang Cab 14.813:- mot Avis 28.692,94. Annars är de upp till tre gånger så dyra på vissa bilar! Nämnda Ford Escape (Mellan SUV) kostar här 30.338:- mot alltså 26.082,09 hos Avis. Ford Edge som hos Avis kostar 10.820,74 begär de 30.940:- för. Fiestan vill de ha 26.456:- för mot Avis 21.883,63. En minibuss 33.367 mot Avis 10.127,02 (inte exakt samma modell angivet).

Tittar man på alla uthyrare istället för bara Avis hos Holiday Autos så ser det lite bättre ut om man inte är så noga med vem man hyr av. Det finns dock ingen bil som är billigare än Avis billigaste. Bäst till ligger åter en Mustang Cab för 11.722:- till, hämtas hos Budget. Letar vi efter vår favoritstorlek så finns den billigaste att hämta hos Thrifty för 24.075:-

Titta gärna på våra sidor som berör hyrbilar:

Hyrbil: http://www.floridasidan.se/hyrbil.php

Att ta sig runt: http://www.floridasidan.se/FlTra.php

Prisjämförelser: http://www.floridasidan.se/TestArra.php#Biluthyrare