Vi har nu bara det sista av packandet kvar!

Alla bokningar är klara sedan länge, några har ändrats och vi ändrade planerna från att åter ta en vecka i South Beach till att istället prova Lauderdale By The Sea.

Detta efter att Zika konstaterats i South Beach.

Risken att smittas är ju mycket liten och vi ska ju inte skaffa barn men en risk är alltid en risk och eftersom vi varit där så pass mycket redan och ska dit igen i Mars (om inte vi behöver ändra även det) så tyckte vi att vi lika gärna kan utforska ytterligare ett ställe som dessutom ser ganska mysigt ut även om det inte är som South Beach (inget annat ställe är ju det).

ESTA har vi sedan förra resan till USA, den varar ju i 2 år om inget gör att man inte kan resa på den längre eller man byter pass (eller namn, kön).

Flyget bokade vi i början av April, 8165:- för två ToR Köpenhamn Miami var tillräckligt billigt för att vi skulle slå till. Vi bokade genom Finnair eftersom det blev (verkar vara så för det mesta faktiskt) något billigare än direkt hos British Airways.

Hyrbilen har vi bokat hos AVIS, denna har vi bokat om ett par gånger efterhand som vi hittat bättre pris, eller rabattkoder som gett en bättre deal. Den bokning vi har nu är en SUV typ Ford Escape, med försäkringar och noll självrisk kostar den oss $675,81 (ca. 5.758:- idag) för 21 dagar vilket är billigare än någon annan uthyrare eller agent vi tittat på. Någon hamnar på ungefär samma men vi väljer hellre AVIS i det läget smiley

Hotell har vi bokat och bokat om många gånger efterhand som vi hittat bättre, billigare eller vi blivit tveksamma efter att det dykt upp dåliga recensioner, en ändring blev det också av resmål som sagt.

De bokningar vi har nu är.

1 natt i Dania Beach nära I95 på Best Western Plus Fort Lauderdale Airport South Inn & Suites där vi tar en natt eftersom vi inte känner för att köra upp till Daytona Beach på kvällen, jetlaggade och trötta efter flygningen.

Nästa anhalt blir som sagt Daytona Beach, på Regency by Diamond Resorts den 5-10:e Okt. Här har vi verkligen velat och bokat om flera gånger men fastnade till slut på detta hotell som ligger nära “där det händer” och verkar helt okej, inga hotell är ju fria från dåliga recensioner så helt säkra är vi ändå inte på att valet är rätt här.

Senaste dagarna har Matthew gett oss lite att fundera på. Denna rejäla orkan är på väg norrut och kan möjligen komma in över Florida, då kanske vi får planera om igen men senaste rapporterna säger att prognosen förbättrats och risken för “landfall” i Florida minskat ytterligare, vi håller tummarna och följer utvecklingen.

Efter Daytona Beach korsar vi Florida och tar oss till Treasure Island, en lugn ort med fin strand, bor 10-14:e på Malyn Resort som ser väldigt mysigt ut. Avkoppling bad och utfärder till St. Pete, Tampa och Clearwater står på programmet.

Sen bär det söderut till Ft. Myers Beach, här har vi bokat Beach Shell Inn 14-17:e, verkar trevligt och familjärt precis vid stranden, bokade rummet med egen uteplats så vi får besöka Publix och köpa någon T-bone eller annat vi kan grilla smiley och så klartsmiley

Korsar delstaten igen för nämnda Lauderdale By The Sea, här hittade vi också ett prisvärt mindre ställe som ligger bra, Breakaway Inn. 17-25:e som vi egentligen skulle ha i South Beach kan bli lite länge här men till slut bestämde vi att inte lägga in fler platser, lite mer strand och bad (förhoppningsvis bra väder) men det finns ju så mycket att göra utfärder till också, Ft. Lauderdale, Miami, Everglades (blir nog ännu en runda dit), inte minst SwapShop och Sawgrass Mills där vi eventuellt fyller upp resväskorna till maxvikt om shoppingsuget infinner sig smiley

Den 25e kommer den oundvikliga hemresan.